Kobi İş Geliştirme Ajansı

Kobi Ajansı

Sukulent Neden İlgi Görüyor?

Evlerinizde, ofislerinizde, pencere kenarlarında rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.

Sukulent neden i̇lgi görüyor? Sukulent kaktüs familyasından bir bitki türü olup son yıllarda gerek hediye olarak gerekse yetiştirilmek üzere en fazla tercih edilen bitkiden biridir. Bunun birçok nedeni vardır. Özellikle yetiştirilmesinin kolay olması ve bakımının kolay olması sukulente olan rağbeti arttırmaktadır. Yaprakları ile gövdesinde ve köklerinde su toplayabilen bir bitki olan sukulent bahçede ya da saksıda rahatlıkla yetiştirilebilir. Üstelik saksı olarak hemen her ürünü kullanabilirsiniz. Çok derin olmasına gerek yok. Kökleri çok derine gitmediği için tepsi tarzı bir saksıda kökleri daha rahat genişleyecek daha rahat gelişme ortamı bulacaktır.

Sukulent Bakımı

Sukulent kendi içinde çok fazla türe sahiptir. Bunların yaprak görünümü rengi birbirinden farklıdır. Fakat, aynı ortamda aynı saksıda bir arada dahi yetiştirilebilir. Soğuğa oldukça duyarlıdır. Bu yüzden, daha çok sıcak ve ılık bir ortamda yetiştirilirler. Ev veya ofiste pencere kenarlarında rahatlıkla yetiştirebilirsiniz. Doğrudan gün ışığına maruz bırakmak yerine aydınlık ve yarı aydınlık bir ortamda tutabilirsiniz. Bu sayede yaprakları daha canlı olacak kökleri daha sağlıklı gelişecektir. Çok fazla bakım gerektirmeyen sukulent çok fazla sulanmaya ihtiyaç duymaz. Hatta fazla su onlara zarar verebilir. Köklerinin çürümesine ve yapraklarının sararmasına ya da böceklenmelere sebep olabilir. 15-20 gün rahatlıkla susuz kalabilir. Hatta kış aylarında aydan aya sulamak dahi yeterli olabilir.

Sukulent Bitkisi Hakkında

Sukulent ince köklü bir bitkidir. Bu yüzden, toprağı çakıl ve taş karışımı olur. Bu sayede, toprak gevşek kalır ve bitki kökleri daha rahat gelişme imkanı bulur. Birbirinden güzel sukulent çeşitlerine ve sukulentlere dair merak ettiğiniz bütün bilgilere ulaşabilirsiniz. Sürekli güncellenen sayfada dikiminden, çoğaltmasına ve evde ilaç hazırlama yöntemlerinden hastalık ile mücadeleye kadar her konuda detaylı bilgi vardır.

Web Site: https://www.kobiajanda.com/

Yorum Gönder

0 Yorumlar