Kobi İş Geliştirme Ajansı

Kobi Ajansı

Seo Nedir?

Seo nedir

SEO nedir? Web sitelerinin arama motorlarında daha iyi performans göstermesi için yapılan çalışmaların tümüne verilen isimdir. Arama motoru optimizasyonu'nun İngilizce karşılığı olan search engine optimization (SEO) kelimelerinin kısaltılmış biçimidir. Web sitenizin arama motoru sonuç sayfasında (SERP) daha iyi sıralamalar elde etmesi için sürekli geliştirme yapma sürecidir. Bu geliştirme web sitenizin performansını artırabilir.

SEO çalışması ile daha fazla ziyaretçiye ulaşabilirsiniz. Seo bir web sayfasının Google, Yandex, Bing gibi arama motorlarında üst sıralarda yer alması için yapılan çalışmadır. Search Engine Optimization (Arama Motoru Optimizasyonu) baş harflerinden meydana gelir. Bu çalışmalar temel olarak ikiye yani site içi ve site dışı olarak ayrılır.

Search Engine Optimization Ve Seo Nedir?

Çalışmalar ikiye ayrılmış gibi görünse de birbirleri ile entegre şekilde ilerler. Arama motorlarında üst sıralarda yer almak isteyen sitelerin; Site içi ve site dışı çalışmalarını bir bütün olarak değerlendirmeleri ve bu yönde ilerlemeleri gerekir. Günümüzde en çok kullanılan arama motoru ''Google'' olduğu için SEO ve internet kurallarını belirleyen kuruluş da ''Google'' olmuştur. Google, aramalarda her zaman kaliteli ve popüler sitelere öncelik vermektedir.

Kalite dediğimiz konu site içi optimizasyon ve popülerlik konusudur. Ayrıca, web site dışı yapılan çalışmalar olarak değerlendirilmektedir. SEO çalışmasının aslında bir ön hazırlığı ve planlaması mevcuttur. Yapılacak doğru analiz doğrultusunda ilerleyen projeler her zaman başarıya ulaşabilmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar